Select Page

Een aantal grote internationale retailers heeft besloten om de huidige ESL oplossing niet uit te rollen. Ze wachten op multimedia schap strip waar je full color filmpjes en afbeeldingen kunt tonen. Zeer geschikt om aan leveranciers te verkopen als advertentieruimte en klanten naar je schap te trekken. Ook is het goed bruikbaar voor het tonen van actieartikelen en helpt het met het ombouwen van de schapindeling. Waarom zien we nog geen multi-media schapstrips in Nederland?

De multimedia schap strips zijn een soort kleine tv schermen die je op het schap kunt monteren in plaats van reguliere schapstickers of elektronische schap kaarten. Je kunt de prijzen en artikelinformatie tonen. En met een druk op de knop de nieuwe schapindeling inladen en tonen aan winkelmedewerkers.

Daarnaast kun je plaatjes en filmpjes tonen. Echte blikvangers en met name voor leveranciers aantrekkelijk als advertentieruimte in de winkel. Daarnaast kun je klantspecifieke content tonen als een klant in de buurt is met zijn smartphone of als een klant een specifiek artikel pakt.

De kosten van aankoop en installatie zijn fors hoger dan bijvoorbeeld ESL’s. Wel is de levensduur een stuk langer omdat de strips niet op batterijen werken. De bijdrage van leveranciers, een geringe stijging van de omzet en lagere loonkosten kan de hogere kosten compenseren. Zeker als de prijs de komende jaren nog verder daalt. 

Voor de retailers in Nederland is er helaas slecht nieuws. Vrijwel alle winkels in Nederland hebben stellingen van 1 meter breed, internationaal is de standaard 1,2 meter. Er zijn wereldwijd slechts enkele fabrieken die de schermen maken en die maken allemaal lengtes van 30 centimeter. Er zijn nog geen plannen om lengtes van 25 of 50 centimeter te gaan produceren. We wachten met smart op de eerste exemplaren om dit op een goede manier te kunnen testen in Nederland.

Zijn deze strips iets te hoog te gegrepen en wil je de stap maken naar elektronische schap kaarten? Klik dan op deze link voor een publicatie over ESL.

Ben je benieuwd of deze technologie toepasbaar is in jou winkel? Neem dan vrijblijvend contact met me op zodat we samen kunnen ontdekken waar de kansen liggen. Via de mail eelco.hos@retail-innovation.nl of bel me op 0031-652551333

http://www.retail-innovation.nl